Cocaïneverslaving - Reaching Out GGZ

Verslaving is de tol die cocaïne eist

Cocaïneverslaving

Cocaïne is een wervelstorm in onze samenleving. De tijd dat een lijntje coke taboe was, lijkt lang geleden. Het is geen zeldzaamheid om cocaïne op tafel te zien liggen bij sociale gelegenheden. Een stimulerend middel dat een gevoel van onoverwinnelijkheid geeft, zij het slechts voor een kort moment. De verleiding is groot, en velen zoeken dat gevoel opnieuw en opnieuw, wat leidt tot een neerwaartse spiraal van toenemend gebruik.

Na die korte, krachtige high volgt er vaak een diepe duik in vermoeidheid en depressie. De verleiding om opnieuw naar cocaïne te grijpen of zelfs naar crack wordt dan sterker. Dit is waar de val van verslaving begint en ontsnappen op eigen kracht bijna onmogelijk wordt.

Cocaïne is niet beperkt tot het nachtleven. Het sluipt binnen in het dagelijks leven van mensen met veeleisende beroepen, zoals artsen, rechters en advocaten, die de druk van hun werk niet meer kunnen dragen zonder deze gevaarlijke drug. Cocaïne is een hardnekkige verslaving die zich in alle lagen van de samenleving verspreidt.

Als je worstelt met een cocaïneverslaving, aarzel dan niet om contact op te nemen. Er is hulp beschikbaar om de weg naar herstel te vinden, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Samen overwinnen!

Ik zoek hulpIk zoek hulp voor een naaste

Gevolgen van een cocaïneverslaving:

  • Cocaïne gebruik maakt zelfverzekerd, opgewekt en vrolijk. Onder invloed is de gebruiker opgewekt, energiek en praterig, maar wel een slechte luisteraar. Ze zijn vooral met zichzelf bezig
  • Veel initiatief tonen en plannen maken
  • Geïrriteerd en opvliegend
  • Bij stevig gebruik worden cocaïnegebruikers vaak schrikkerig tot paranoïde
  • Meer drinken. Cocaïne doet de uitwerking van alcohol afnemen, deze verslaving komt dan ook vaak voor in combinatie met alcoholverslaving
  • Krabben. Veel gebruikers ervaren onaangename gevoelens onder hun huid, de zogenaamde ‘cocaïne bugs‘. Hierdoor krabben verslaafden tot bloedens toe aan hun huid
  • Grote vermoeidheid na de opwekkende uitwerking van cocaïne
  • Lastig oogcontact maken. Door de wijde pupillen kunnen gebruikers van cocaïne overgevoelig worden voor licht. Ze dragen daarom graag een zonnebril.
  • Geldgebrek
  • Pijnlijke neus
  • Frequent toiletbezoek

Zo herken je een cocaïneverslaving:

Verwijde pupillen
Rode ogen
Strak gezicht
Ophalen van de neus
Slecht gebit
Kleine puistjes
Gewichtsverlies
Ontwijkende blik

Hulp bij cocaïneverslaving

JE STAAT ER NIET ALLEEN VOOR

Door op tijd in te grijpen bij een cocaïneverslaving, voorkom je verdere schade. Reaching Out helpt je, of je nu zelf verslaafd bent of een dierbare van je. Niet alleen met een interventietraject waardoor de verslaafde het probleem en de consequenties onder ogen ziet. Ook met goede nazorg, waardoor de verslaafde blijvend in herstel is en de kans op een terugval zo minimaal mogelijk is.

Neem nu contact op

Meer weten over andere drugsverslavingen